Kap Verdes lokalbefolkning livnär sig på fisk och turism. Varje dag lägger lokalbefolkningen ut sina nät i Atlanten och fångar fisk av olika sorter. Och varje dag samlas turistmassor ute på piren i Santa Maria för att se på då fiskarna jobbar. Idag har också vi besökt den omtalade piren och tittat på arbetet. Vi fick se fiskar i olika storlekar, tyvärr vet vi inte namnen på dem. En riktigt stor fisk såg ut som en tonfisk, enligt Daniel som sett ett tv-program om tonfisk.
Längst ute på piren satt två män på huk och "skalade" bort stora, tjocka fiskfjäll av fiskarna, sedan sköljdes fiskarna och lades i en låda. Jag satt länge och väl på huk med flickorna och följde med arbetet. Flickorna funderade både det ena och det andra om fiskarna, bland annat undrade de varför fisken hade kvar sina ögon och varför allt fisk tas upp från vattnet. Mariela funderade om någon fisk var en lax.
Dagen avslutades med att vi åt en god tonfiskfile' som kvällsmat inne i Santa Maria. Martta, som annars tycker om tonfisk på burk där hemma, tyckte inte om file'n. Men Mariela, som inte tycker om burktonfisk tyckte att file'n smakade bra. Daniel och jag passade dessutom på att smaka på det lokala vinet Cha, som tillverkas på ön Fogo.
hej på er!
SvaraRaderaskrev nyss en lång kommentar som tydligen försvann.testar nu ett annat sätt.
Hej på dig! Nå äsch! Men roligt att du kommenterar :)
Radera